donderdag 30 november 2017

MEERGRANENBROOD BAKKEN

Dinsdagmorgen trokken we met onze lieve taxi-ouders en grootouders richting "De Zeven Torentjes". We werden opgewacht door juf Annelies die ons eerst enkele toertjes liet lopen. Na deze opwarming konden we aan de slag gaan. We kregen wat uitleg over graan en tarwe. 
Een kom, een handdoek, meel, water, gist en een snuifje zout, meer hadden we niet nodig om ons deeg te maken. We leerden een goeie kneedtechniek en terwijl ons deeg voor de eerste keer aan het rijzen was, namen we een kijkje in het schuurtje waar de bakoven staat. De boer had de oven al verwarmd met de wilgentakken. 
Die morgen zou de koe Rosie "ge-in-semi-neerd" worden. Wat een moeilijk woord..... Er werd uitgelegd wat dit eigenlijk is en hoe dit in zijn werk zou gaan. We mochten dan ook samen met enkele jongeren van de landbouwschool kijken hoe dit nu echt gebeurde. Als het lukt,  zou Rosie over 9 maanden een kalfje krijgen. We keerden dan terug naar de bio-klas om ons deeg nog eens te bewerken.
Na het rijzen , moesten we weer wat  kneden en na de tweede rijsbeurt verdwenen onze broodjes in de oven. Tegen 11 u was "ons broodje gebakken" . SMAKELIJKGeen opmerkingen:

Een reactie posten