ZIN IN EEN LEKKERE APPELTAART?



Jullie kregen al heel wat opdrachten. Toch kan het ook leuk zijn om samen met mama of papa een lekkere, maar heel gemakkelijk appeltaart te bakken. 
WAT HEB JE NODIG? 
We noemen dat met een moeilijk woord :
DE INGREDIËNTEN

VOOR HET BESLAG :
150g zelfrijzende bloem
2 zakjes vanillesuiker
5 eetlepels griessuiker
4 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie of....
1 ei
4 eetlepels melk
3 of 4 appeltjes( geen zure)

VOOR DE AFWERKING:
100g boter
3 eetlepels griessuiker
1 ei

Gaan jullie mee aan de slag met PIET-BLIJF-IN-JE-HUIZENTRUIT?

HET RECEPT vind je hier
Weeg 150 g zelfrijzende bloem af en doe de bloem in een kom, voeg het ei toe .
Daarna doe je ook de 2 zakjes vanillesuiker, de 5 eetlepels griessuiker, 4 eetlepels olie en 4 eetlepels melk erbij.
Meng alles goed door zodat je een glad beslag krijgt.

Schil daarna de appeltjes, verdeel de appels in 4 om ze daarna in schijfjes te snijden.
Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Vraag dit aan mama of papa.

Smeer een bakvorm in met wat boter, giet daar een dun laagje bloem op. Dit voorkomt dat je taart straks blijft plakken.
Giet het beslag in die bakvorm en verdeel je schijfjes appel over het beslag.
We zijn nu bijna klaar.

Vraag aan papa of mama om 100 gram boter op een zacht vuurtje te laten smelten en voeg er al roerend de 3 eetlepels suiker bij. Laat dit wat afkoelen en roer er het eitje onder. LET OP: goed roeren!

Giet dit mengsel over je taart en dan kan je taart 20 minuutjes in de oven.
Na 20 minuten is je taart klaar....je kan die zo smullen of je kan er zelfs nog wat slagroom of ijs bij serveren...mmmmmmmmmm SMAKELIJK!

meester Stefaan probeerde hem al uit.
klik hier voor het filmpje.
ZIN IN EEN LEKKERE APPELTAART?

Reacties